Новогодишни пакетчиња за сите ученици

По повод новогодишните и божиќните празници локалната самоуправа на Општина Свети Николе обезбеди околу 1300 слатки новогодишни пакетчиња за сите ученици од основните училишта од Општината како и за девата од детските градинки. Традиционално како и секоја година, Градоначалникот Сашо Велковски пакетчиња додели на штитениците од Дневниот центар за лица со посебни потреби, додека за 300 корисници на социјална и постојана парична помош од Општината беа обезбедени прехрамбени пакети.

DSCN8759-min-min DSCN8765-min-min DSCN8771-min-min DSCN8772-min-min DSCN8777-min-min DSCN8779-min-min DSCN8790-min-min DSCN8791-min-min DSCN8797-min-min DSCN8813-min-min DSCN8817-min-min DSCN8829-min-min DSCN8838-min-min DSCN8847-min-min DSCN8849-min-min DSCN8871-min-min DSCN8875-min-min DSCN8877-min-min DSCN8900-min-min DSCN8902-min-min

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora