Обраќање на градоначалникот по повод Велигден

Почитувани сограѓани,

На прагот сме да го пречекаме најголемиот христијански празник Велигден, денот кога е извојувана најголемата победа на човекот, победа на животот над смртта , победа на доброто над злото.

Оваа година, празникот го дочекуваме во една голема битка против невидлив непријател кој безмилосно пркоси и одзема човечки животи низ целата земјина топка. Оваа борба верувам дека не сплоти сите и во неа дојдоа до израз вистинските човечки вредности, љубовта, семејството, пријателството, хуманоста , солидарноста.

Посакувам , сите да излеземе победници и од оваа битка, а празникот да го дочекаме во добро здравје, мир, семејна хармонија и благосостојба.

Воедно би сакал да упатам порака на сите христијани во сабота на полноќ да излеземе на своите тераси со запалени свеќи и да ја дочекаме радосната вест за Воскресението Христово !

Ви посакувам среќни Велигденски празници!!!!

Фотографија на Сашо Велковски - Градоначалник на Општина Свети Николе.

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora