Одбележан 9 Мај денот на победата

По повод 73 годишнината од денот на победата над фашизмот 9 Мај,   во Свети Николе, на спомениците   на паднатите борци од Народно ослободителната војна, како и на спомениците на Лазар Колишевски и Александар Серафимов загинат полицаец, денеска делегации од Локалната самоуправа на општина Свети Николе, предводена од градоначалникот Сашо Велковски, како и делегации од повеќе организации, институции и јавни установи од општината положија свежо цвеќе.

DSCN5311 DSCN5297 DSCN5276 DSCN5273 DSCN5310 DSCN5284 DSCN5281 DSCN5289

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora