Одбележан Денот на Армијата

Во касарната „Боро Менков“ во Куманово се одбележа Денот на Армијата на Република Северна Македонија – 18-ти август.

На свеченоста покрај припадниците на АРСМ присуствуваа и гости од Армијата на САД, градоначалници и гости од приватниот сектор меѓу кои гостин беше и градоначалникот на Општина Свети Николе г-дин Сашо Велковски.

 

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora