Одбележување на празникот и патрон на градот Св.Николај

programa-sveti-nikola-1

ПРОГРАМА ПО ПОВОД СВ.НИКОЛАЈ – ПАТРОН НА ГРАДОТ СВЕТИ НИКОЛЕ

 

18 Декември 2017 (понеделник)

16:00 Вечерна Богослужба во црква „Св. Никола“

17:00 Свечена седница на Советот на Општина Свети Николе

19:00 Свечена академија (МСУ „Г.Р. Державин“ амфитеатар)

 

19 Декември 2017 (вторник)

08:00 Утринска литургија Црква „Св.Никола“

11:00 Свечена литија

12:00 Сечење на славски колач ( Пред постаментот на Свети Никола во центарот на градот )

12:30 Свечен славски ручек на градскиот плоштад

13:30 Прослава во дневниот центар за лица со посебни потреби, Културно уметничка програма со реномирани музичари и музички групи ( Градски плоштад )

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora