ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ТОДОРИЦА 2021

 
Во големата сала на Дом на култура „Крсте Мисирков“  во присуство на Заменик министерот за земјоделство Трајан Димковски , го одбележавме  јубилејот „ 20 години Меѓународен фестивал за изворен фолклор Тодорица “  на сосема поинаков начин поради ситуацијата со КОВИД-19 а со цел да продолжиме, да ја задржиме и негуваме традицијата на Тодорова сабота ,  преку Ретроспективно издание на фестивалот на изворен фолклор „Тодорица“ насловено како „ТОДОРИЦА НИЗ ГОДИНИТЕ “.
Со организирање на ваков вид на настани, Свети Николе стана вистински центар на изворниот фолклор, опфаќајќи ги сите етноси од државата , но и пошироко. Верувам дека со надминување на актуелната состојба со коронавирусот, наредната година ќе биде во можност да ги реализираме сите активности во организирање во една ваква традиционална меѓународна манифестација.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora