ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ТОДОРИЦА 2021 !

Поради актуелната ситуација со КОВИД-19 и оваа година традиционалното одбележување на празникот Тодорова сабота ќе биде одбележан со скромна содржина. Одбележувањето на празникот Тодорица (20.03.2021 сабота) ќе се реализира со со следните активности:
8.00 часот – Свечена архиерејска литургија во црквата Св.Николај со која ќе чиноначалствува митрополит Брегалнички г.Иларион
11.00 часот – Свеченост по повод рестартирање на алтернативното водоснабдување во м.в. Дивљак за с.Горобинци и град Свети Николе
12.30 часот – Ретроспектива на 20 -годишниот јубилеј од Меѓународниот фестивал на изворен фолклор – Тодорица кое ќе се одржи во големата сала на Дом на култура „Крсте Мисирков“ Свети Николе ( местата се ограничени поради протоколите за заштита од КОВИД-19)
Ги известуваме граѓаните дека и оваа година , како и минатата , поради ситуацијата со коронавирусот ќе недостасува организирањето на традиционалниот тодорички панаѓур .
Сите овие настани ќе бидат организирани согласно протоколите за заштита од КОВИД-19.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora