Одржан 30 тиот регионален противпожарен натпревар „Свети Николе 2014“

Во организација на општинската организација, ТППЕ и републичкиот Противпожарен сојуз денеска во Свети Николе се одржа регионален натпревар на кој учествуваа екипи од Свети Николе, Куманово, Пробиштип,Радовиш и Кратово. Младите пожарникари се натпреваруваа во две категории, јуниори и кадети. На 30- тиот регионален   Противпожарен натпревар во кадетска конкуренција најуспешна екипа е Пробиштип, додека во Јуниорска конкуренција првото место го освои екипата на градот домаќин Свети Николе. Државниот противпожарен натпревар ќе се одржи во месец декември во Кочани.

PP kviz (5) PP kviz (4) PP kviz (3) PP kviz (2) PP kviz (1)

 

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora