Одржан фудбалскиот Кока Кола куп во Свети Николе

По повод претстојното светско фудбалско првенство кое ќе се одржи во Бразил, Данската фудбалска организација CCPA, Канцеларија Скопје   во соработка со фудбалскиот клуб Овче Поле на градскиот стадион во Свети Николе , го организираа годинашниот Кока-кола Куп натпревар. Околу 70 ученици од основните и средните училишта се натпреваруваа на зелениот терен за постигнување подобри резултати, како и за популаризација на најважната споредна работа на светот – фудбалот.

Екипа од 20 фудбалери од Свети Николе наредната недела ќе се натпреваруваат на турнирот Кока кола ден во Скопје на кој ќе учествуваат екипи од сите општини во нашава земја.

koka kola kup 9 koka kola kup 8 koka kola kup 7 koka kola kup 6 koka kola kup 5 koka kola kup 4 koka kola kup 3 koka kola kup 2 koka kola kup 1

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora