Одржан регионален марш на ОРОРМ

Членови на 12 општински организации на Организацијата на резервни старешини на Македонија учествуваа на регионалниуот марш кој во саботата се одржа во Свети Николе. Оваа традиционална манифестација е поддржана од Министерството за одбрана и Армијата на Република Македонија. Учесниците ја поминаа марш-рутата во должина од 12 километри од Свети Николе до манастирот Ѓуриште.

marsh (5) (Copy) marsh (6) (Copy) marsh (1) (Copy) marsh (2) (Copy) marsh (3) (Copy) marsh (4) (Copy)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora