Официјално стартуваше ноќниот турнир во мал фудбал „Свети Николе 2021“

Официјално стартуваше ноќниот турнир во мал фудбал „Свети Николе 2021“.По едногодишна пауза поради настанатата ситуација со Ковид-19 , оваа година на турнирот земаат учество 19 екипи од државата , но и една екипа од Р.Србија со што турнирот доби меѓународна димензија.Главен спонзор на турнирот е општина Свети Николе , а турнирот свечено го отвори директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсовски.Наредните денови светиниколчани ќе имаат вистинска можност да уживаат во мајсториите на младите фудбалери а со тоа да го афирмираме спортот и посебно фудбалот на нашите простори кој што има голема традиција .

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora