Општина Ќиќевац од Р. Србија слави 64 години од своето постоење

Општина  Ќиќевац од Р. Србија слави 64 години од своето постоење.
По тој повод , делегација на Општина  Свети Николе присуствуваше на Свечената седница на која се обрати претседателката на општината д-р Мирјана Кркиќ како и претседателот на Советот на Општина Ќиќевац Милош Радосављевиќ .
Во знак на доброто пријателство помеѓу двете општини дониравме апарат за прочистување на воздух УВ Гард производство на нашите сограѓани – иноваторите Ивица Поцков и Никола Глигоров.
Добрите односи помеѓу двете општини  кои постојат од 1972 година продолжуваат и во иднина.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora