Отварање на изложбата на слики на 16-та Меѓународната ликовна колонија „Ѓуриште 2021“

Отварање на изложбата на слики на 16-та Меѓународната ликовна колонија „Ѓуриште 2021“.

Вкупно 26 уметнички слики во наредните денови ќе бидат изложени во библиотеката при Дом на култура „К.Мисирков“, а кои беа изработени од страна на 13 уметници од државата, Р.Србија и Р.Црна Гора .

Со ова изложба ја збогативме уште еднаш програмата по повод ослободувањето на нашиот град.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora