Отворање на „Ѓуришката ликовна колонија 2020“

По повод годишнината од ослободувањето на Свети Николе, на свечен начин се отвори изложбата на „Ѓуришката ликовна колонија 2020“.
Нашите сограѓани имаат можност да ги погледнат 24-те прекрасните уметнички дела на авторите кои учествуваа на колонијата .Свети Николе и во услови на пандемија може да организира вакви културни настани кои веруваме дека ќе побудат интерес кај нашите граѓани.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora