Отворена ликовна изложба на Владимир Темков

Во салонот на библиотеката при Домот „Крсте П.Мисирков“ во Свети Николе беше отворена изложба на слики од Владимир Темков. Овој ликовен уметник досега настапувал на многу изложби во земјава и странство, а оваа самостојна изложба е со наслов „30 години творештво“. Градоначалникот на општина Свети Николе Зоран Тасев на отворањето истакна дека локалната самоуправа ги поддржува активностите на Домот на културата, а Министерството за култура на Република Македонија учествуваше во реализација на овој проект.

Izlozba (5) Izlozba (4) Izlozba (3) Izlozba (2) Izlozba (1)

 

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora