Отворено „Светиниколското културно лето“

Со настапот на градскиот мандолински оркестар “Свети Николај“ како и мандолинските оркестри „Елена Генова“ и „Браќа Миладинови“ од Пазарџик, односно Петрич од соседна Бугарија, во саботата беше означен почетокот на манифестацијата „Светиниколско културно лето“ . На градскиот плочик, во пријатна вечерна атмосфера, многубројната публика уживаше во концертирањето на трите оркестри кои изведоа дела од светските класици како и популарна музика, преработена за мандолински инструменти. „Светиниколско културно лето“ продолжува со други содржини, односно настап на фолклорни друштва, ликовни изложби, филмски проекции и друго.

kulturno leto 2014 (7) kulturno leto 2014 (5) kulturno leto 2014 (4) kulturno leto 2014 (3) kulturno leto 2014 (2) kulturno leto 2014 (1)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora