Пораката од Свети Никола продолжува и денес

Локалната самоуправа и градоначалникот на Општина Свети Николе Зоран Тасев во денешни услови ја практикуваат пораката на Светецот Свети Николај чудотворец да се дарува на оние кои им е потребна помош. Годинава по повод патронот на градот Свети Николај на околу 300 социјално загрозени семејства им беа дарувани пакети со прехрамбени производи. 

Socijalni paketi (4) Socijalni paketi (3) Socijalni paketi (2) Socijalni paketi (1)

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora