Посета на американскиот амбасадор на Свети Николе

Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во нашава земја Пол Волерс  престојуваше во работна посета на општина  Свети Николе. При тоа  оствари средба со  градоначалникот  Зоран Тасев, на која градоначалникот го запозна со актуелните состојби во градот и населените места. Амбасадорот Волерс се интересираше и за проектите кои успешно се реализирани во  светиниколско  преку УСАИД програмата, како и за проектите кои  се во тек на реализација.

Volers 08

Volers 06

Volers (6)

Volers 04

 

 

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora