Посета на ученици од СОУ Кочо Рацин

Денеска имавме посета од тимот од СОУ Кочо Рацин составен од ученици и наставници кои беа на практична обука за заварувач  и  посета од 25.01. до 08.02. во Брага, Португалија како дел од заедничкиот  проект со Работничкиот Универзитет во Штип.
Учениците ги споделија своите искуства и беа воодушевени од посетата на Брага.
Општина Свети Николе дава безрезервна поддршка на ваквите проекти каде нашите идни стручни кадри имаат можност за професионално усовршување.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora