Претставници од Синхидро во Свети Николе

Кампот на кинеската компанија  „Синхидро“  лоциран во Свети Николе.

Претставници на кинеската компанија Синхидро, кои ќе ги изведуваат  работите на автоапатот Скопје-Штип, претстојуваа во работна посета на општина Свети Николе. При тоа остварија средба со градоначалникот  Зоран Тасев, на која разговараа  за лоцирање на населба  за потребите на инжинерскиот и техничкиот кадар кој во наредните три до четири години  ќе работи на изградба на автопатската делница. За таа цел  е предвидена површина од  околу 15 илјади метри квадратни за изградба на приземни сместувачки капацитети.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora