Пријавете штети од невреме!

Невремето проследено со град на ден 10.07.2021 година (сабота) направи штети врз лозовите и други земјоделски насади во реонот помеѓу Ерџелија и Немањици кај мв “Ковиљ”.Затоа се известуваат сите земјоделски производители кои имаат штети од невремето , истите да ги пријават во општина Свети Николе со цел Комисијата за штети при општината да излезе на терен и да ги утврди процентот и вредноста од штетите .

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora