Продолжува чистењето на светиниколска река.

Продолжуваат активностите  за чистење на речните корита  околу Свети Николе. Досега се исчистени над три илјади метри  од речните текови околу градот. Минатата година, заради  намалена проточност  во реките се случи големата поплава во која настрадаа голем број семејства и стопански објекти. Локалната самоуправа заедно со Владата на Република Македонија, целосно се посвети на санирање на штетите од поплавите, па затоа продолжува и чистењето на речните корита.  Деновиве, механизација работи на чистење  на Светиниколска река, од мостот кај земјоделското училиште кон индустрискиот дел на градот.

recno korito (3) recno korito (1)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora