Прослава на Патронот на СОУ „Кочо Рацин“

Со положување на цвеќе на бистата на поетот и револуционер Кочо Рацин во дворот на СОУ   во Свети Николе ,свечено се одбележа патрониот празник на училиштето. На прославата како гости учествуваа ученици и професори од СОУ „Нико Нестор“ од Струга, вклучени во проектот за етничка толеранција, како и претставници   од средни училишта од Кратово, Пробиштип, Крива   паланка и други.

kocoracin (4) kocoracin (3) kocoracin (2) kocoracin (1)

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora