Прослава на Патронот на СОУ „Кочо Рацин“

Со положување на цвеќе на бистата на поетот и револуционер Кочо Рацин во дворот на СОУ   во Свети Николе ,свечено се одбележа патрониот празник на училиштето. На прославата како гости учествуваа ученици и професори од СОУ „Нико Нестор“ од Струга, вклучени во проектот за етничка толеранција, како и претставници   од средни училишта од Кратово, Пробиштип, Крива   паланка и други.

kocoracin (4) kocoracin (3) kocoracin (2) kocoracin (1)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora