Прослава на празникот „Рождество на Пресвета Богородица“

Во црквата на манастирот Ѓуриште во Свети Николе, голем број   верници присуствуваа на вечерната богослужба со која чиноначалствуваше митрополитот на Брегалничката епархија господин Иларион, по повод големиот христијански празник „Рождество на Пресвета Богородица“. И денес од раните утрински часови голем број граѓани од Свети Николе и соседните општини доаѓаа во манастирот каде беше организиран голем народен собор. На прославата присуствуваше и градоначалникот на општина Свети Николе Сашо Велковски.

IMG_6090 IMG_6097 IMG_6100 IMG_6104 IMG_6118 IMG_6123 IMG_6124 IMG_6132

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora