Прославена годишнината на Центарот за лица со посебни потреби

Градоначалникот на општина Свети Николе Зоран Тасев и пратеничката во Собранието на Р. Македонија Благица Ласовска денеска по повод годишнината од отварањето на Дневниот центар на лицата со посебни потребi 19-ти Декември, и на штитениците на оваа институција им доделија пригодни подароци и новогодишни пакетчиња. Исто така, челновите на мото клубовите Свети Николе и Мечки од Куманово традиционално и оваа година се вклучија во хуманитарната акција доделувајќи им новогодишни пакетчиња на лицата со посебни потреби членови на дневниот центар. Хуманите луѓе и организации како и градоначалникот и пратеничката добија благодарници за нивната кативност и работа.

humanitarna akcija (3) humanitarna akcija (2) humanitarna akcija (1)

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora