Првородено бебе во 2015 година

Градоначалникот Зоран Тасев денеска го посети родилиштето во ЈЗУ „ Примариус др. Ѓорѓи Гаврилски“ во Свети Николе, каде на мајката Драгана Марковска и врачи пригодни подароци   по повод раѓањето на првото бебе во 2015 година и чек со 20 илјади денари. Првото бебе е женско, родено за време на божикните празници, а тоа значи дека ќе имаме бериќетна година и се надевам дека годинава ќе има повеќе новородени деца. Ние како локална самоуправа ќе ја поддржуваме политиката на Владата на РМ, за повеќедетни семејства, истакна градоначалникот Тасев. За првороденото бебе како и за сите новородени деца во текот на годината општината обезбедува скромна парична награда. Минатата година беа доделени околу 400 илјади денари за 132 новородени деца во општина Свети Николе.

bebe (4) bebe (3) bebe (2) bebe (1)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora