Првото родено бебе оваа година женско

Во родилиштето на Здравствениот дом „Примариус Доктор Ѓорѓи Гаврилски“ во Свети Николе на 31 Јануари годинава се роди првото бебе. Мајката Марија Зафирова ја роди ќеркичката Мелани долга 53 сантиметри и тешка 4050 грама. Денеска градоначалникот на општина Свети Николе Сашо Велковски ги посети и им врачи пригодни подароци и ваучер со 20 илјади денари. Како што истакна секоја нова рожба е радост и за родителите и за општината бидејќи новите поколенија се иднината на заедницата. Локалната самоуправа ќе настојува во родилиштето да се подобрат условите и што поголем број на жени да се породуваат во Свети Николе наместо да одат во соседните градови или во Скопје и таму да ги донесуваат на свет своите рожби.

DSCN9592 DSCN9590 DSCN9583 DSCN9581 DSCN9580 DSCN9579

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora