Ревитализација на библиотека

Денес делегација од претставници на Лабораторијата за социјални иновации „СмартАп“ и Националната и универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ од Скопје во рамки на проектот за ревитализација на библиотеките во Македонија, перстојуваа во Свети Николе. При тоа се запознаа со работата на библиотеката „Гоце Делчев“ која работи во состав на Домот на културата „Крсте П. Мисирков“, а остварија и средба со градоначалникот на општина Свети Николе, Сашо Велковски. Проектот кој е поддржан од страна на Амбасадата на САД во нашава земја е со цел да се препознае потенцијалот со кој располага библиотеката и нејзин   понатамошен развој со цел уште повеќе да се приближи до читателите.

DSCN0766 DSCN0772 DSCN0774 DSCN0777 DSCN0786 DSCN0792 DSCN0798

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora