СООПШТЕНИЕ ДО ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА СВЕТИ НИКОЛЕ


Се известуваат граѓаните, пчеларите и членовите на пчеларските здруженија на територијата на Општина Свети Николе дека на ден 07.05.2021 година (петок) во периодот помеѓу 06:00 и 10:00 часот по прв пат ќе биде извршено авионско третирање против комарци и други штетни инсекти. Се замолуваат сите граѓани и пчеларски здруженија навреме да ги заштитат своите пчелни семејства со цел да се избегне настанување на несакани штетни последици.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora