Соопштение претставување и прикажување на научната работа на Super Brain Research Group во Овче Поле

На ден 16 февруари 2018 – петок, во салата на Општина Свети Николе ќе се одржи DCIM100MEDIADJI_0009.JPG, архео-акустичните и архео-астрономските истражувања на големата тумба со впишан геоглиф на нејзиното плато, објавените научни трудови и добиените резултати. Истражувањето ќе биде претставено од иницијаторите на истото, м-р Домагој Николиќ и м-р Никола Ристевски, а настанот ќе го отвори Градоначалникот на Општина Свети Николе, м-р Сашо Велковски. По предавањето од научниците ќе има и дел за дискусија, во кој сите заинтересирани ќе можат да постават прашања. Влезот е бесплатен и се добродојдени сите кои сакаат да се информираат за напредните научни истражувања и добиените резултати. Петок, 16 февруари 2018, 19:30 часот –„Архео-акустика и архео-астрономија во Овче Поле – научни резултати“.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora