Средба на градоначалниците на Лана и Свети Николе

По покана на д-р Харалд Стаудер градоначалник на италијанската општина Лана, во работна посета престојуваше градоначалникот на општина Свети Николе, Зоран Тасев. Оваа средба е иницирана минатата година бидејќи голем дел од населението во оваа општина во северна Италија, е од Македонија и претежно од општина Свети Николе. На средбата отворено се разговараше за соработка меѓу општините во различни области култура, стопанство, животна средина, како и за можноста за збратимување на општините. На покана на градоначалнкот Зоран Тасев се очекува возвратна посета на градоначалникот на Лана на која ќе бидат прецизирани понатамошните активности меѓу овие две општини.

lana (2) lana (1)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora