Свечена академија по повод 11 Октомври.

Во предвечерието на 11 Октомври Денот на македонското востание во Свети Николе беше одржана свечена академија на која реферат за 70 години од првото заседание на АСНОМ и од ослободувањето на Македонија поднесе проф. д-р Ѓорѓи Малковски Претседател на Организацијата на резервни офицери на Р. Македонија. На Свеченоста на 13 учесници во НОВ од страна на градоначалникот на општина Свети Николе Зоран Тасев и Претседателот на ОРОРМ Ѓорѓи Малковски им беа доделени признанија.

svecena akademija (1) (Copy) svecena akademija (4) (Copy) svecena akademija (3) (Copy) svecena akademija (2) (Copy)

 

 

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora