Свечено одбележан 11 Октомври

По повод  празникот 11-ти Октомври Денот на македонското востание ,  делегации од локалната самоуправа на општина Свети Николе,  Здруженија на борци,  училишта, невладини организации и други положија свежо цвеќе на спомениците и спомен обележјата  на паднатите борци во НОВ и конфликтот 2001 година.

spomenik (3) (Copy) spomenik (2) (Copy) spomenik (1) (Copy)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora