“СВЕТИ НИКОЛЕ ВО РОЗЕВО”

Свети Николе се обои во розево и одржа  културно-уметнички настан со прошетка низ градот вклучувајќи се во кампањата за борба против ракот на дојка, под слоганот “СВЕТИ НИКОЛЕ ВО РОЗЕВО”. Настанот беше организиран од КЕМ Свети Николе, Координаторката за еднакви можности во општина Свети Николе, Актив на жени пензионерки, ОЖО Свети Николе, локалните училишта и активите на жени од политичките партии на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. 

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora