Светски ден на лицата со хендикеп

Светскиот ден на лицата со хендикеп во Дневниот центар за лица со посебни потреби во Свети Николе , беше одбележан со пригодна свеченост. Претставници од советот на Општината го посетија центарот и на штитениците им доделија пригодни подароци. Дневниот центар на лицата со посебни потреби во Свети Николе дел од средствата ги добива од хунамитрани донации и е отворен за секаква соработка со компании и физички лица.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora