Театарска претстава на драмското студио од Ќиќевац

Во рамките на Светиниколскиот есенски културен бран кој го организира домот на културата, под покровителство на Министерството за култура на Македонија и Општина Свети Николе, во големата сала на домот, се одржа драмската претстава „Татко“ во режија на Зоран Обрадовиќ, во изведба на членовите на аматерското драмско студио , кое работи во состав на Народната библиотека од збратимениот град Ќиќевац од соседна Србија. Светиниколската публика меѓу која беше и градоначалникот на општина Свети Николе, Сашо Велковски, со внимание ја следеа изведбата на овој драмски текст од авторот Аугуст Стринберг                     и ги наградија актерите со големи аплаузи.

DSCN0266 DSCN0267 DSCN0268 DSCN0269 DSCN0270 DSCN0271 DSCN0272 DSCN0273 DSCN0274 DSCN0276 DSCN0277 DSCN0278 DSCN0279

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora