Театарска претстава „Самоубиство на осаменоста“

Среда, 27.08.2014 г. 19.30 часот во Кино Салата како дел од програмата на Светиколското културно лето, Светиниколчани ќе бидат во можност да ја проследат Театарската претстава од НУЦК „Ацо Шопов“ – Театар Штип „ Самоубиство на осаменоста“ во режија на Украинецот Александар Мирошниченко, драмски текст на украинската писателка Неда Неждана. Во претставата има четири лика, по два машки и женски. Нив ги толкуваат: Пеце Ристевски, Ангелка Нашкова, Виктор Арев и Марија Минчева. Сценографијата е на Владимир Ѓорески – Рафик, музиката на Бошко Симоновски, а костимите се креација на Маја Кикириткова. Ликовите на сцената ќе ја донесат приказната за една многу значајна работа за која ние многу ретко размислуваме. Суштината на претставата е содржината на нашиот живот во кој доминантна е борбата да не останеме сами. Не е важно дали во животот ќе направиме успешна кариера, дали ќе ја оствариме посакуваната љубов, туку е важно основното начело – да не останеме сами, што е најважно за нашето битие“ – Александар Мирошниченко.

Teatar (6) Teatar (5) Teatar (4) Teatar (3) Teatar (2) Teatar (1)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora