Театарската претстава „Одбележани“ одиграна во Свети Николе

Во рамките на проектот „Превенција од насилство во училиштата и малолетничката деликвенција“изготвен од страна на самостојниот инспектор Ангелчо Стојановски од отсекот за превенција при СВР Штип, финансиски подржан од мисијата на ОБСЕ во нашава земја, во соработка со претставници на полициската станица од Свети Николе, како и претставници од Единицата на локалната самоуправа, беа спореведени низа активности и предавања во основните и средните училишта во општина Свети Николе. Досега беа обработени повеќе теми, а една од нив е „Превенција од злоупотреба на дрога“

По тој повод ученици од Средното општинско училиште „Славчо Стојменски“ од Штип, за своите врсници од Свети Николе во салата на домот на културата, ја одиграа претставата „Одбележани“ според текст и режија на Трајче Кацаров. Младите штипски актери оваа претстава ќе ја одиграат на сцената на претстојниот ДАФ во Кочани.

teatar 5 teatar 4 teatar 3 teatar 2 teatar 1

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora