Тодорица 2019

Заврши Меѓународниот фестивал на изворен фолклор „Тодорица 2019“ на кој земаа учество повеќе домашни и странски културно уметнички друштва кои со својата програма ја развеселија и разиграа публиката. По одлука на стручното жири се доделуваат неколку награди:

3-то место, КУД “Илинден”- Битола

2-ро место,КУД “Шкипоња” – Скопје

ГРАН ПРИ, КУД “Панче Пешев” – Kуманово

Најдобра инструментална изведба, КУД “Јане Сандански” – Ново Село, Струмица

Најдобра сценска изведба, ЦНТК “Абрашевиќ” – Крагуевац, Р.Србија

Најдобра вокална изведба, КУД “Јабланичко коло” – Лебане, Р.Србија

 

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora