Турнир во кошарка

На градскиот плоштад во Свети Николе, беше организиран турнир во кошарка, на кој учествуваат 12 екипи од нашава земја. Таканаречениот Уличен баскет во кој настапуваат по тројца играчи, ќе биде еден од спортовите на летната олимпијада во Токио. Турнирот се одржува под покровителство на Европската кошаркарска федерација, Агенцијата за спорт и млади на Република Македонија и Локалната самоуправа на општина Свети Николе. Отворањето на турнирот му припадна на градоначалникот на Свети Николе Сашо Велковски, кој истакна дека потребно е да се негува спортот и младите се помасовно да земат учество во спортските клубови.

IMG_6014 IMG_6034 IMG_6039 IMG_6041 IMG_6043 IMG_6048 IMG_6063

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora