По повод верскиот празник „Света Троица“ во село Ерџелија беше организиран традиционален турнир во мал фудбал на кој во изминатите осум дена се натпреваруваа 16 екипи од Свети Николе и неколку соседни општини. Наградите за најуспешните ги додели градоначалникот на општина Свети Николе Сашо Велковски. Во рамките на прославата на празникот беше организирана и забава со учество на естрадни пеачи.

DSCN5956 DSCN5958 DSCN5959 DSCN5960 DSCN5963 DSCN5964 DSCN8751 DSCN8753 DSCN8758 DSCN8762 DSCN8763