Турнир во мал фудбал во Ерџелија

По повод верскиот празник „Света Троица“ во село Ерџелија беше организиран традиционален турнир во мал фудбал на кој во изминатите осум дена се натпреваруваа 16 екипи од Свети Николе и неколку соседни општини. Наградите за најуспешните ги додели градоначалникот на општина Свети Николе Сашо Велковски. Во рамките на прославата на празникот беше организирана и забава со учество на естрадни пеачи.

DSCN5956 DSCN5958 DSCN5959 DSCN5960 DSCN5963 DSCN5964 DSCN8751 DSCN8753 DSCN8758 DSCN8762 DSCN8763

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora