Турнир во мал фудбал во село Мустафино

 

Месната заедница на село Мустафино по повод верскиот празник „Успение на пресвета Богородица“ , по осми пат успешно го организира вечерниот турнир во мал фудбал на кој годинава зедоа учество 12 екипи. Првото место годинава им припадна на фудбалерите на екипата „Маца-Тафи“ од Муастафино. Наградите на најдобрите екипи и поединци им ги додели градоначалникот на општина Свети Николе Сашо Велковски кој воедно е и покровител на оваа спортска манифестација.

40393526_462014027651643_2323414098378752000_n(1) 40393526_462014027651643_2323414098378752000_n 40403677_538834009885840_9069277406367318016_n 40411149_686521625055834_8308870454681010176_n 40468014_428741277648845_4687072594371805184_n 40492140_294007744726355_8310587281958240256_n 40332121_2290904820926364_965786811697725440_n

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora