Успешна акцијата Ден на дрвото во Свети Николе.

Вработени од локалната самоуправа, училиштата, полицијата, македонска пошта,припадници на АРМ и голем број на граѓани денеска масовно присуствуваа на акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“ која се одржа на повеќе локации. Учениците од основните и средното училиште засадија садници во училишните дворови, а вработените од локалната самоуправа и ЈКП засадија садници на јавор го градскиот парк и детските градинки, каде учествуваше и градоначалникот на општина Свети Николе Зоран Тасев.

den na drvo (11) den na drvo (10) den na drvo (9) den na drvo (8) den na drvo (7) den na drvo (6) den na drvo (5) den na drvo (4) den na drvo (3) den na drvo (2) den na drvo (1)

 

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora