Владини инвестиции во ХС Злетовица

Со заменик претседателот на Владата, Фатмир Битиќи, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Аријанит Хоџа, градоначалникот на Пробиштип Драган Атанасовски се оствари заедничка средба со директорот на ХС Злетовица  Миле Илиевски, на која се разговараше за инвестициите кои Владата ги вложува во ХС Злетовица. 
Во разговорите меѓу другото стана збор за стартување на реализацијата на проектот за нова филтер станица во Свети Николе со сосема нов технолошки процес за прочистување на водата за пиење , како и зголемување на капацитетот на филтер станицата, за што општина Свети Николе обезбеди проектна документација, што дава можност да го реализираме проектот за изградба на цевковод до с. Ерџелија во периодот што претстои.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora