ВО КРИТИЧНИТЕ СИТУАЦИИ ЗАЕДНО СО ГРАЃАНИТЕ

По вчерашните поројни дождови и со рекорден дотек на вода од над 50 метри кубни во секунда Свети Николе се одбрани од поплави. Изминатиот период со средства од Владата на РМ и Локалната самоуправа беа исчистени околу 4 километри речни корита во Свети Николе и други населени места во општината. Кризниот штаб предводен од Градоначалникот Зоран Тасев навремено презеде активности за спречување на излевање на реките вклучувајќи на голем берој на луѓе и градежна механизација. Градоначалникот и членовите на кризниот штаб изминатото деноноќие беа постојано на терен на сите критични места заедно со граѓаните и дирекно раководеа со активностите за спречување на поплавите на критичните места. Покрај тоа, голема благодарност до екипите на ЈКП Комуалец, Полицијата, АРМ и од други субјекти. Резултат на ангажманот на сите чинители е немање на големи штети од излеаните реки. Денеска во посета на загорозеното подрачје во Свети Николе присуствуваше  и министерот за здравство Никола Тодоров.

poplava (5) poplava (4) poplava (1) poplava (3) poplava (2)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora