Во Свети Николе одржано државното првенство во пинг понг за основците

IMG_8094 IMG_8107 IMG_8121 IMG_8138Денеска во спортската сала цар Самоил во Свети Николе започна државното првенство во пинг понг за ученици од основните училишта. Ова е најмасовен натпревар со учество на 80 учесници пинпонгари од триесет училишта од нашава земја. На отворањето присуствуваше директорот на агенцијата за спорт и млади Марјан Спасески кој заедно со градоначалникот на општина Свети Николе Зоран Тасев со почетниот натпревар на зелената табла го означија првенството за отворено.

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora