Во Свети Николе одржано државното првенство во пинг понг за основците

IMG_8094 IMG_8107 IMG_8121 IMG_8138Денеска во спортската сала цар Самоил во Свети Николе започна државното првенство во пинг понг за ученици од основните училишта. Ова е најмасовен натпревар со учество на 80 учесници пинпонгари од триесет училишта од нашава земја. На отворањето присуствуваше директорот на агенцијата за спорт и млади Марјан Спасески кој заедно со градоначалникот на општина Свети Николе Зоран Тасев со почетниот натпревар на зелената табла го означија првенството за отворено.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora