XIV Меморијален турнир во мал фудбал Александар Серафимов

 По повод 18 години од смртта на нашиот сограѓанин , бранителот Александар Серафимов , голем број на делегации положија свежо цвеќе на спомен одбележјето на Александар, што се наоѓа во градскиот парк во Свети Николе ,што го носи неговото име.
Во рамките на чествувањето , се одржа и турнир во мал фудбал 14 -ти по ред, на кој учествуваа 8 екипи од припадниците на МВР.
Прво место освои екипата на ПЕП(Посебната единица за подршка)
Второ место и припадна на екипата на ЕБР (Единица за брзо распоредување) и
Третото место го освои екипата на ЕСЗ -Тигар.
Главен покровител на турнирот е општина Свети Николе.
Нека е вечен помен на нашиот Аце.
Свети Николе никогаш нема да го заборави неговото дело.

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora